Besteed begrijpelijk schrijven aan mij uit.

Bij Vet Simpel (Silke Polhuijs) kun je terecht voor teksten in eenvoudige en toegankelijke taal. Voor bijvoorbeeld je website, brief, nieuwsbrief, social media, blog of folder. Ik schrijf teksten, maar kan jouw teksten ook redigeren.

Teksten schrijven

Ik schrijf teksten in eenvoudig Nederlands, die begrijpelijk, vlot én doelgroepgericht zijn. Met deze teksten komt je boodschap over bij jouw (brede) publiek. Zo bereik je het doel van je tekst.

Redigeren

Twijfel je over de begrijpelijkheid of leesbaarheid van jouw teksten? Door ze te redigeren kijk ik naar de schrijfstijl. Zo vraag ik me af: zijn de zinnen niet te lang? Zijn de woorden niet te formeel?

Training en coaching

Liever zelf leren hoe je schrijft in begrijpelijke taal? Zodat je teksten eindelijk resultaat opleveren? Bekijk dan mijn training en coaching voor communicatieprofessionals en teams.

Ik schrijf...

Informatieve teksten zondere (duidelijke) commerciële insteek

Voor brieven, e-mails en andere vormen van (klant)communicatie

Voor websites en blogs (en als je wil hou ik rekening met SEO - dat je beter vindbaar wordt in Google)

Voor middelgrote en grote organisaties (+50 medewerkers) met een breed publiek (met allerlei soorten mensen erin)

Voor organisaties die teksten in eenvoudig Nederlands willen - op taalniveau B1 of juist voor laaggeletterden of mensen met een licht verstandelijke beperking

Meestal op taalniveau B1

Voor € 90 per uur.

Vet Simpel

Dit zeggen opdrachtgevers over mij:

"Silke heeft ervoor gezorgd dat ook niet-ingewijden de teksten kunnen begrijpen"
“Ik ben bezig geweest met het schrijven van informatiematerialen voor (potentiële) deelnemers aan een screeningsstudie. Echter waren de teksten te ingewikkeld en niet op B1 niveau Nederlands geschreven. Hiervoor heb ik hulp van Silke ingeschakeld.

Silke heeft ervoor gezorgd dat de teksten veel begrijpelijker werden, iets wat ik zelf niet in zo’n korte tijdsspanne had gekund. Silke heeft me ook geholpen met het goed structureren van de teksten en het aanbrengen van begrijpelijke koppen. De uitleg van de studie is, zelfs voor ingewijden, af en toe ingewikkeld, en Silke heeft ervoor kunnen zorgen dat ook niet-ingewijden de teksten kunnen begrijpen.

Silke is makkelijk benaderbaar, komt haar afspraken na, en werkt nauwkeurig en snel. Het was fijn om te kunnen sparren over de dingen waar ik tegenaan liep, en dat ze tegenvragen stelde, zodat we uiteindelijk samen op de best mogelijke versie van de informatiematerialen zijn gekomen.

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat, waarbij er sommige zinnen zijn ‘herschreven’ waar ik zelf echt niet op gekomen was.
Silke kan op een professionele wijze de teksten omschrijven, waarbij ze niet uit het oog raakt dat de teksten niet kinderachtig over mogen komen.”
Emilie Breekveldt
Junior onderzoeker bij het Erasmus MC
"Ze transformeerde een vracht aan verhalen in vlotte, begrijpelijke teksten"
"Wij schakelden Silke in voor het schijven van een toespraak bij de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen in de gemeente Lingewaard. De enorme hoeveelheid teksten en de tijdsdruk waren voor Silke geen enkel probleem. Binnen een week transformeerde zij een vracht aan verhalen over de 16 gedecoreerden in een aantal vlotte, begrijpelijke teksten. De toespraak droeg bij aan een onvergetelijke bijeenkomst."
Pieter-Jan de Jong
Senior communicatieadviseur bij de gemeente Lingewaard
"Silke schrijft helder, simpel en toch krachtig en onderbouwd"
Voor een aanbesteding werkte ik voor het eerst samen met Silke. Voor Silke was het een hele nieuwe branche. Het is mooi om te zien hoe snel zij deze materie ‘eigen’ heeft gemaakt, om dit vervolgens te verwerken tot een goed leesbaar stuk.

Silke is toegankelijk en schakelt snel. Ze schrijft helder, ‘simpel’ en toch krachtig en onderbouwd. Ik was zeer tevreden over de begrijpelijkheid van de teksten. Het heeft ons een mooie opdracht binnen onze sector opgeleverd. Ik zou Silke aanbevelen aan anderen; ze schrijft toegankelijk en helder, en duikt goed de materie in waardoor er iets moois tot stand kan komen.”
Heidi Kamp
Senior Planner Flexbureau TMI
"Consistentie, snelheid en kwaliteit"
"Ik schakelde Silke in voor haar expertise in B1-schrijven. Als je veel ervaring hebt met B1-teksten, zitten de belangrijke regels, richtlijnen en goede alternatieve woorden om teksten begrijpelijk te maken, in je hoofd. En dan krijg je consistentie, snelheid en kwaliteit. Dat was mijn verwachting.

En die verwachting heeft Silke zeker waargemaakt. Ze werkt snel, denkt mee over een goede tekststructuur en legt lastige termen goed uit, waar dit nodig is om een tekst begrijpelijk te maken. Zeker bij teksten met een medische inhoud, die vaak vol vaktermen staan, is dit belangrijk. En daarbij: het is gewoon erg prettig samenwerken met Silke!"
Wendy de Kort
Copr Content voor Amphia Ziekenhuis
"Onze doelgroep heeft vaak een achterstand in taal en lezen. Ook dat niveau weet Silke te raken"
"Silke heeft de gave om teksten echt begrijpelijk en prettig leesbaar te maken, waarbij de SEO tegelijkertijd niet uit het oog wordt verloren. Onze doelgroep heeft vaak een grote achterstand in taal en lezen. Ook dat niveau weet Silke te raken. Ze is punctueel, slagvaardig en werkt gestructureerd. En bovenal is ze een zeer prettige persoonlijkheid!"
Marloes Eshuis
Strategisch adviseur communicatie bij Trajectum
"Silke neemt niet klakkeloos over wat wij vragen, maar denkt proactief mee"
"Aanbestedingen, altijd weer lastig. Hoe schrijf je nu wat je echt wilt zeggen? Hoe komt je boodschap zo duidelijk mogelijk over? Silke heeft ons erg goed geholpen bij het schrijven van de teksten voor een grote aanbesteding. Ze neemt niet klakkeloos over wat wij vragen, maar denkt goed proactief mee en komt met goede suggesties. Daarbij houdt ze ons doel altijd goed voor ogen: de tekst met duidelijk zijn voor de ontvangers.

Ik zou Silke aanbevelen aan bedrijven die zeker willen weten dat alle tijd die ze hebben gestoken in de inhoud van de aanbesteding, op de juiste wijze overkomt bij hun potentiële klanten."
Melchior Blok
Directeur van POT Verhuizingen/Logistiek
"Ze is een kei in het begrijpelijk maken van teksten"
"Silke is een kei in het begrijpelijk en leesbaar maken van teksten. Daarbij is het zeer prettig dat zij snel schakelt, flexibel is en zich kan aanpassen aan een nieuwe omgeving (tenderschrijven). Ik zou graag nog eens samenwerken!"
Michiel Elferink
Eigenaar en consultant bij TheTenderCompany
"De informatie sluit nu aan bij de behoefte van onze doelgroep"
"Op onze website Spreekuur.nl stonden allerlei teksten waarbij wij ons afvroegen of ze wel aansloegen bij onze doelgroep. Is het wel duidelijk genoeg en gebruiken we niet te moeilijke woorden? Tevens waren we bezig met het optimaliseren van de website en hadden we ook goede metaomschrijvingen nodig en moest het zoekwoord terugkomen in de teksten op de pagina.

Silke heeft onze teksten zo herschreven dat ze nu veel begrijpelijker zijn. Ook heeft zij kritische vragen gesteld over onduidelijkheden en is daarmee ons verhaal richting de gebruiker scherper geworden. Wij hebben nu goede teksten om op de website te plaatsen zodat de informatie beter aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Daarnaast zijn de testen geoptimaliseerd zodat ook onze website beter gaat scoren in de zoekresultaten van Google.

Naast het goede werk dat Silke heeft opgeleverd, vond ik het ook erg fijn samenwerken. Ze komt de gemaakte afspraken na, stelt kritische vragen en schakelt snel."
Fabienne Hilhorst
Marketeer bij Topicus - opdracht voor Spreekuur.nl

Voor wie?

Begrijpelijke taal zou ik iedere organisatie aanraden. Maar als jij een breed publiek hebt en informatieve teksten schrijft, kun je eigenlijk niet zonder. Ik werk met grote en middelgrote organisaties (50+ medewerkers). Denk aan…

  • Ministerie, provincie of gemeente
  • Ziekenhuis
  • Huisarts
  • Andere zorgorganisatie
  • Woningbouwcorporatie
  • Verzekeraar
  • … Of een andere organisatie met 50+ medewerkers, een breed publiek en informatieve teksten

Een paar van mijn opdrachtgevers