Proeven aan Vet Simpel: inspirerende training Begrijpelijk schrijven

Proeven aan Vet Simpel: inspirerende training Begrijpelijk schrijven

Hoe schrijf je professioneel en tegelijk in normalemensentaal? Dat leer je samen met collega’s tijdens deze eenmalige training over begrijpelijk schrijven.

Begrijpelijk én goed schrijven

Tijdens deze interactieve groepstraining leer je begrijpelijke teksten schrijven die lekker leesbaar zijn. Teksten die iédereen uit jouw doelgroep begrijpt. In brieven, e-mails of webteksten bijvoorbeeld.

Eenmalige training

Proeven aan Vet Simpel is voor organisaties die niet veel tijd of geld hebben, maar die wel geïnspireerd willen raken over begrijpelijke taal. Deze eenmalige training kun je zien als een aftrap voor heldere communicatie. Aan de slag!

Voor organisaties met een breed publiek

Vooral als je een breed publiek hebt, is begrijpelijk schrijven onmisbaar. In zo'n doelgroep zitten allerlei soorten mensen. Ook mensen die geen achtergrondkennis hebben. Of die moeite hebben met lezen. In de training leer je schrijven voor iedereen tegelijk.

"Vet simpele teksten schrijven valt nog niet mee. In de training van Silke zet je met je team in een paar uur goede stappen"
Michel van Leeuwen
Teamleider communicatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Begrijpelijk schrijven? Vet belangrijk, maar... hoe dan?

Begrijpelijk schrijven? Vet belangrijk, maar... hoe dan?​

Jullie schrijven met z'n allen een hoop teksten. Die zitten best goed in elkaar, maar vaak worden ze ingewikkeld of wollig. Vol vaktaal, lange zinnen of ouderwetse woorden.

Sommige dingen kún je gewoon niet op een begrijpelijke manier schrijven. Denk je. Wat nou als jullie met die eenvoudige taal minder professioneel overkomen? Of als de inhoud niet meer klopt?

Zonde. Met een aantal aanpassingen schrijf je begrijpelijk en klantvriendelijk voor iedereen in je doelgroep. Of dat nou cliënten, huurders, klanten of inwoners zijn.

Tijd om aan de slag te gaan! Met een eenmalige training is vaak nog niet je hele communicatiestrategie omgegooid. Daarvoor is meer begeleiding nodig. Maar wat deze sessie jullie wél geeft, is inspiratie, bewustwording en een spetterende aftrap voor meer begrijpelijke taal.

Training Begrijpelijk schrijven: praktische informatie

Eenmalige training over begrijpelijk schrijven. Speciaal voor groepen collega's. Voor inspiratie, bewustwording en een energieke aftrap voor begrijpelijke taal. Je krijgt:

Groepstraining bij jullie op kantoor. De training zit bomvol interactie, quizzen en oefeningen met jullie eigen teksten.

Achteraf feedback op teksten: alle deelnemers mogen mij na de training een tekst opsturen (1 A4). Over die tekst krijgen ze persoonlijk advies. Door deze aanvullende begeleiding lukt het ze beter om de theorie toe te passen in hun werk.

Gratis mini-e-boek: na de training krijgen deelnemers een gratis mini-e-boek via de mail. Hierin staan de belangrijkste punten uit de training op een rij.

- De training duurt 4 uur
- Maximaal 15 deelnemers per groep
- Investering: 2697,-. Dit is een groepsprijs.

PS Wel aan de slag met begrijpelijke taal, maar liever langetermijnresultaat voor jullie communicatiestrategie? Dan is er mijn Vet Simpel traject voor teams.

Jacques
Coaching review Vet Simpel
Training review Vet Simpel
wilberd

Jij wil het anders doen. Tijd voor heldere communicatie. Tijd om stappen te zetten.

Ik ben Silke en ik geef jullie het zetje dat jullie nodig hebben.

Mijn naam is Silke Polhuijs. In de afgelopen 4 jaar hielp ik honderden communicatiemedewerkers met begrijpelijk schrijven. Gemeentes, zorgorganisaties, energieleveranciers, woningcoöperaties, bibliotheken en meer. 

Mijn missie is om begrijpelijke taal de norm te maken. Zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Met jouw teksten kun je mensen uit de shit halen, wist je dat?

Ik ben er voor de bedrijven die het anders willen doen. Die, net als ik, vinden dat de samenleving toegankelijk moet zijn. En die weten dat vet heldere teksten daarbij onmisbaar zijn.

Als schrijftrainer help ik je van overtuigingen af zoals ‘maar dan wordt het toch jip-en-janneke-achtig?’. Ook geef ik je allerlei handige tips. Daardoor krijgen jullie het zetje dat jullie altijd al nodig hadden. 

"We hebben duidelijke punten meegekregen, waarmee we concreet aan de slag kunnen om de communicatie begrijpelijk te maken"
Rogier Bremer
Marketing en communicatie Engie
"Silke heeft mijn team de waarde van de impact op de ontvanger laten zien"
Jacques Happe
Hoofd communicatie Samen Veilig Midden Nederland/Veilig Thuis Utrecht
"Erg waardevol vond ik de training. Ik schrijf al lang en doe dit veelvuldig, maar er valt altijd wat bij te schaven"
Marieke Roes - Sanders
Hoofd communicatie K3

Voor wie?

Voor collega’s die toegankelijkheid en begrijpelijke taal belangrijk vinden, maar het zelf nog niet voor elkaar krijgen. Jullie schrijven informatieve teksten zonder directe commerciële insteek (geen b2b).

Voor overheidsinstanties, semi-overheid, zorgorganisaties, woningcoöperaties, energieleveranciers en andere organisaties met 50+ medewerkers en een breed publiek. Het maakt niet uit of je in de communicatie werkt of een andere functie hebt. Als je maar teksten schrijft. Het verdiepende Vet Simpel traject is er wél speciaal voor communicatieteams.

Klaar voor begrijpelijke taal in brieven, e-mails en webteksten?

Boek een plekje in mijn agenda. Dan bespreken we of Proeven aan Vet Simpel past bij jou en je team.