Tijd voor begrijpelijke, ijzersterke communicatie.

Tijd voor begrijpelijke, ijzersterke communicatie.

Voor heldere teksten is meer nodig dan een moeilijk woord schrappen hier en daar. Het is tijd om anders te denken. Ik help jou en je team naar die volgende stap.

Begrijpelijke taal op 1

Eenmalige trainingen en standaard schrijftips hielpen niet genoeg. Het Vet simpel traject brengt jullie vele stappen verder. Zes maanden lang train ik jullie, redigeer ik en geef ik verrassende ideeën. Zodat begrijpelijke taal deze keer wél op 1 blijft staan.

Voor het hele team

Dit traject is voor het hele team tegelijk. Wat trouwens niet betekent dat het jullie veel tijd kost; jullie zijn al druk zat. We beperken de groepsmomenten tot twee keer in zes maanden. Dit in combinatie met veel 1:1 feedbackmomenten zorgt voor blijvend resultaat.

Helder én klantvriendelijk

Het blijft lastig: hoe schrijf je eenvoudig, maar zorg je ook dat de boodschap overeind blijft? Hoe schrijf je duidelijk, maar ook klantvriendelijk? Ik help jullie met de perfecte balans. Je leert de vaardigheden waarmee je dit in de toekomst zelf kunt.

"Verbazend om te ontdekken hoe snel je vervalt in je eigen schrijfstijl. Silke heeft mij opnieuw geleerd om stil te staan. Een verrassend, leerzaam en leuk traject"

Cécile Jenneskens
Communicatiemedewerker Samen Veilig Midden-Nederland/Veilig Thuis-Utrecht

"Verbazend om te ontdekken hoe snel je vervalt in je eigen schrijfstijl. Silke heeft mij opnieuw geleerd om stil te staan. Een verrassend, leerzaam en leuk traject"
Cécile Jenneskens
Communicatiemedewerker Samen Veilig Midden-Nederland/Veilig Thuis Utrecht

Baanbrekend heldere taal: het moet er potjandikkie eens van komen.

Baanbrekend heldere taal: het moet er potjandikkie eens van komen.

Jij weet ook wel: begrijpelijke taal doe je er niet 'even' bij. Het is een megabelangrijk onderdeel van de klantrelatie. Heldere taal valt op. En doet iets met je lezer.

De samenleving wordt steeds toegankelijker. Ook jullie willen er zijn voor je doelgroep. Voor de mensen die hulp nodig hebben, een luisterend oor of gewoon goede service. Met begrijpelijke taal krijg je dat voor elkaar.

Maar de praktijk? Die is anders - het lukt jullie team nog niet om begrijpelijke taal op 1 te zetten. Iets met drukte enzo. Losse flodders, een vervallen schrijfwijzer en wat gegoogle naar taaltips haalden weinig uit. Zonde. Jullie hebben zoveel te bieden.

Tijd om aan de slag te gaan. Met potjandikkie een keer een traject dat langer blijft hangen dan één middag. Welkom in het Vet Simpel traject.

Het Vet Simpel traject voor teams

Alles-inclusief traject voor begrijpelijke taal (groepstraining, 1:1 coaching, 6 maanden begeleiding). Geen eenmalige cursus die jullie morgen weer zijn vergeten. Maar een traject met als doel: begrijpelijke taal als blijvend onderdeel van de communicatiestrategie. Weinig tijdsinvestering, veel resultaat.

Groepstraining 1 bij jullie op kantoor om te starten met bewustwording. Interactie, werkvormen en oefenen met teksten.

Individuele feedbackmomenten, 6 maanden lang, digitaal: iedere 4 weken mogen deelnemers mij een tekst opsturen voor 1:1 feedback, ideeën en advies.

Groepstraining 2 om samen te werken aan de dingen die nog lastig zijn. Geen losse eindjes meer. Deze training is 100% maatwerk.

Toegang tot digitaal Vet Simpel lesmateriaal voor iedere deelnemer.

+ Ook mogelijk: Advies/eindredactie bij het (door)ontwikkelen van een schrijfwijzer.

Het traject is verspreid over zes maanden. Maximaal 15 deelnemers per traject/groep.

Investering: 9997,-. Betalen in termijnen is mogelijk.

PS Wel aan de slag met begrijpelijke taal, maar liever toch een eenmalige sessie? Dan kun je Proeven aan Vet Simpel, een 4 uur durende training voor groepen. Kort, snel en gericht op bewustwording en inspiratie. Investering: 2697,-. Plan je gesprek via de knop hierboven.

Het Vet Simpel traject in de krant van Goes

Tientallen brieven gaat de gemeente Goes herschrijven. Het moet duidelijker. Voor alle inwoners! Daarom volgt de gemeente mijn Vet Simpel traject. Lees het krantenartikel of zie wat ik er zelf over vertel.

Jacques
Coaching review Vet Simpel
Training review Vet Simpel
marloesh
wilberd

Jij wil het anders doen. Tijd voor heldere communicatie. Tijd om stappen te zetten.

Ik ben Silke en ik help jullie naar het grote 'hoe dan'.

Mijn naam is Silke Polhuijs. In de afgelopen 4 jaar hielp ik honderden communicatiemedewerkers met begrijpelijk schrijven. Gemeentes, zorgorganisaties, energieleveranciers, woningcoöperaties, bibliotheken en meer. 

Mijn missie is om begrijpelijke taal de norm te maken. Zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Met jouw teksten kun je mensen uit de shit halen, wist je dat? (in deze podcast hoor je meer over mijn visie). 

Ik ben er voor de bedrijven die het anders willen doen. Die, net als ik, vinden dat de samenleving toegankelijk moet zijn. En die weten dat vet heldere teksten daarbij onmisbaar zijn.

Als schrijftrainer help ik je van overtuigingen af zoals ‘maar dan wordt het toch jip-en-janneke-achtig?’. Ik ben niet een standaard schrijftrainer die 2 uurtjes met tips strooit, dan weer vertrekt en jou laat spartelen. Nee, ik luister en denk mee, in plaats van alleen te zenden. En ik blijf langer plakken, voor groots resultaat. 

"Op speelse en confronterende wijze zijn we aan de slag gegaan om berichten leesbaar te maken. We hebben gelachen en zijn inzichten rijker"
Michel van Leeuwen
Teamleider communicatie VNG
"Door Silke heb ik veel meer vertrouwen en plezier gekregen in het schrijven"
Astrid Wonnink
Dienstverlener Collectie Overijssel
"In de maanden met Silke ben ik mij bewuster geworden van mijn eigen taalgebruik"
Suzanne Bakker-Verver
Communicatieadviseur gemeente Hollands Kroon

Voor wie?

Voor communicatieteams die toegankelijkheid en begrijpelijke taal belangrijk vinden, maar het zelf nog niet voor elkaar krijgen. Jullie schrijven informatieve teksten zonder directe commerciële insteek (geen b2b).

Voor overheidsinstanties, semi-overheid, zorgorganisaties, woningcoöperaties, energieleveranciers en andere organisaties met 50+ medewerkers en een breed publiek.

Investering in het Vet Simpel Traject is 9997,-. 

De resultaten die je kunt verwachten

Begrijpelijke taal als blijvend onderdeel van jullie communicatiestrategie. Jullie werken hier langere tijd aan, waardoor de kennis niet vervliegt. Duurzaam resultaat, dus.

Jullie ademen heldere teksten. En hebben de vaardigheden om zelf begrijpelijke, professionele brieven, e-mails, folders en webteksten te schrijven.

Meer eenheid in taal, naar buiten toe én binnen de organisatie.

Duidelijke, vriendelijke klantcommunicatie met een goede mix tussen kort-en-krachtig én empathie/goede service.

Minder dienstverlening dus minder onnodige kosten doordat teksten meteen duidelijk zijn en mensen de klantenservice niet meer platbellen. Jullie besteden je kostbare tijd nu aan dat waar jullie goed in zijn: ijzersterke communicatie.

Communicatiemiddelen die begrijpelijk zijn voor iedereen, want dat is waar jullie voor staan. Jullie zijn er voor jullie doelgroep. En vinden dat niemand moet worden buitengesloten.

marloesh
manon

Veelgestelde vragen

Het traject duurt zes maanden. Maximaal 15 deelnemers per traject/groep. Hier de praktische zaken op een rij:

Groepstraining 1 bij jullie op kantoor om te starten met bewustwording. Interactie, werkvormen en oefenen met teksten.

Individuele feedbackmomenten, 6 maanden lang, digitaal: iedere 4 weken mogen deelnemers mij een tekst opsturen voor 1:1 feedback, ideeën en advies.

Groepstraining 2 om samen te werken aan de dingen die nog lastig zijn. Geen losse eindjes meer. Deze training is 100% maatwerk.

Toegang tot digitaal Vet Simpel lesmateriaal voor iedere deelnemer.

+ Ook mogelijk: Advies/eindredactie bij het (door)ontwikkelen van een schrijfwijzer.

Het traject duurt 6 maanden. Hierbij horen de groepstrainingen van 3 uur. Dan zijn er de individuele feedbackmomenten. Iedere 4 weken mogen teamleden mij een tekst sturen. Daar geef ik feedback op en advies over. Hoe lang je met zo’n tekst bezig bent (voor en na de feedback) verschilt per persoon. Dat geldt ook voor het lesmateriaal.

Over het algemeen is mijn doel om jullie intensief te begeleiden. Maar niet intensief als het gaat om tijd. 

Jullie zijn een communicatieteam en kunnen al goed schrijven. Begrijpelijk schrijven is een ander verhaal: dat vinden jullie nog lastig. Het is echt niet voor het eerst dat jullie hierover horen. Of ermee bezig gaan. Maar het lukt jullie nog niet om het echt door te voeren. Daar kunnen jullie mijn begeleiding goed bij gebruiken.

Ja, een eenmalige sessie is mogelijk. Daarvoor heb ik Proeven aan Vet Simpel, een 4 uur durende training voor groepen. Kort, snel en gericht op bewustwording en inspiratie. Investering: 2697,-. Als dit iets voor je is, kun je een gratis gesprek met me plannen.

Het is ook mogelijk om een teamlid als ambassadeur voor begrijpelijke taal aan te wijzen. En om hem of haar individueel te laten coachen. Vraag een gratis gesprek met me aan als je meer wil weten.

Klaar om jullie communicatie een niveau hoger te tillen?

Boek een plekje in mijn agenda. Dan bespreken we of het Vet Simpel traject past bij jou en je team.