1-op-1-coaching: Word ambassadeur voor begrijpelijke taal in jouw organisatie

Ik zorg ervoor dat jij binnen 6 maanden verbinding krijgt met je publiek. Via begrijpelijke én klantvriendelijke teksten. Speciaal voor communicatieprofessionals in loondienst die informatieve teksten schrijven voor een breed publiek.

Meedoen aan het halfjaarprogramma? Plan een gesprek en ontdek welke kansen ik voor jou zie:

coaching begrijpelijk schrijven

Ontdek hoe je via begrijpelijke taal verbinding maakt met je publiek.

Regelmatig worstel je je door het schrijven heen. Je wíl je tekst wel begrijpelijk en vlot maken, maar het lukt je niet. Lekker dan – als jij al niet overtuigd bent van jouw teksten, hoe kan je publiek dat dan zijn? 

Je weet dat jouw teksten eenvoudiger en vlotter kunnen.

Jij kunt een aardig woordje schrijven, daar ligt het niet aan. Je kent de spellingsregels, je weet hoe je een correcte tekst schrijft. Je kent zelfs wel wat trucjes voor begrijpelijk schrijven. 

Toch val je steeds terug op formele en langdradige teksten.

Sommige dingen kún je gewoon niet op een begrijpelijke manier uitleggen, denk je vaak. Er bestaan geen eenvoudige woorden en korte zinnen die jouw verhaal op papier kunnen zetten. 

Dus hou je het maar bij die stijve woorden en zinnen. En wijk je niet af van de vaktaal die je gewend bent. Lekker veilig. Maar of de boodschap overkomt bij je publiek? Je hebt geen idee. Of je het doel van je teksten bereikt? Mwah. 

In 6 maanden leer je schrijven in normalemensentaal.

Je wil begrijpelijke teksten schrijven die passen bij jouw brede publiek. Die eenvoudig zijn, en toch professioneel. Teksten die jouw publiek echt bereiken.

 Na dit halfjaar schrijf je teksten in gewonemensentaal, zonder wollige constructies, passieve zinnen, vaktaal en formeel gedoe. Je teksten doen eindelijk wat ze moeten doen. Wat dat oplevert? Een betrokken en goed geïnformeerde inwoner, cliënt, huurder of klant. En natuurlijk minder onnodige kosten voor dienstverlening. Want met duidelijke teksten komen er minder telefoontjes naar de klantenservice.

Cécile Jenneskens, communicatieadviseur Samen Veilig Midden-Nederland

Verbazend om te ontdekken hoe snel je vervalt in je eigen schrijfstijl. (…) Silke heeft mij opnieuw geleerd om stil te staan. 

Esther Meijnen, senior communicatiespecialist woningcorporatie Domijn

Als ik nu een tekst schrijf, denk ik: wat vindt Silke ervan? Dat helpt me begrijpelijker communiceren.

Marloes Hulstijn, senior contentspecialist energieleverancier Alliander

Silke dwingt je om weg te komen uit je eigen bubbel.

Suzanne Bakker, raadscommunicatieadviseur gemeente Hollands Kroon

In de maanden met Silke ben ik mij bewuster geworden van mijn taalgebruik.

Wat levert het halfjaarprogramma je op?

Binnen 6 maanden weet je niet alleen hoe begrijpelijk schrijven werkt – je dóét het ook. 

Je wordt ambassadeur voor begrijpelijke taal in jouw organisatie. Dat maakt je aanspreekpunt, expert en aanjager van heldere teksten.

Na de coaching leveren jouw begrijpelijke teksten resultaat op. Meer verbinding, meer betrokkenheid en meer omzet.

Tijdens deze maanden heb je mij als stok achter de deur. Alle dingen waar je tegenaan loopt, lossen we op.

Ik heb al mijn kennis en ervaring in deze dienst gestopt. Maar ook mijn visie op begrijpelijke taal en communicatie. Alles wat ik hierover weet, leer ik jou.

Na deze 6 maanden schrijf je teksten in gewone taal. Zonder wollige constructies, passieve zinnen, vaktaal en formeel gedoe. Je teksten doen eindelijk wat ze moeten doen.

coaching begrijpelijk schrijven

Maak verbinding met je lezer via begrijpelijke taal. Zet toegankelijkheid op één.

Even praktisch: wat krijg je?

Programma van een halfjaar intensieve begeleiding

Startgesprek en nog twee coachgesprekken via Teams

Persoonlijk plan van aanpak met doelen en een stappenplan

1 dag live-coaching op locatie waarbij we samen aan jouw teksten werken

Om de week feedback op een tekst naar keuze – dat zijn 12 A4-teksten in totaal

BONUS: Je krijgt een inspirerend boekenpakket thuisgestuurd

BONUS: Je krijgt de digitale thuisstudie Begrijpelijk schrijven t.w.v. € 397 toegestuurd, met video's, werkboeken en andere extra's.

Jouw investering: € 6997 voor een halfjaar

Meedoen? Plan een gesprek en ontdek welke kansen ik voor jou zie:

Voor wie?

  • Je bent communicatieprofessional en schrijft regelmatig teksten voor klanten, inwoners, huurders of cliënten (zoals brieven en webteksten)
  • Je bent in loondienst bij een organisatie met minimaal 50 medewerkers
  • Je schrijft voor een breed publiek
  • Je schrijft informatieve teksten zonder commerciële insteek (geen b2b)
  • Je hebt iemand nodig die meekijkt en meedenkt; een eenmalige cursus of online training is voor jou niet genoeg
  • Je wil je ontwikkelen en bent bereid om het anders echt anders aan te pakken, voor groots resultaat.
coaching begrijpelijk schrijven

Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Silke Polhuijs, schrijfcoach. Ik hou van eenvoudige, lekker leesbare teksten. Die weinig poespas hebben, en toch inhoud hebben en doelgroepgericht zijn.

Tijdens mijn werk als tekstschrijver ontdekte ik dat begrijpelijk schrijven voor veel organisaties… heel onbegrijpelijk is. Ze wíllen wel eenvoudiger schrijven, maar hoe? Dat weten ze niet. 

Als schrijfcoach help ik organisaties toegankelijkheid op één te zetten. Ik werkte onder andere al met de gemeente Zwolle, Rijswijk en Hollands Kroon. Maar ook met de Kustwacht, Alliander, Eramus MC, het Amphia ziekenhuis en meer.

Jouw vragen beantwoord

Tsja, wat is goed? Dit programma is in ieder geval voor communicatieprofessionals die regelmatig schrijven. Je kunt daardoor vaak oefenen in de praktijk en je weet over het algemeen wat een tekst goed maakt. 

Nee, het 6-maanden-traject is het enige programma dat ik aanbied. De kracht van 6 maanden intensieve begeleiding is dat we langere tijd samenwerken, zodat het echt resultaat oplevert voor de lange termijn. Losse sessies of een korter programma leveren jou niet hetzelfde op. 

Misschien is het veel geld voor je, maar dit programma levert je veel op. Vooral door de persoonlijke begeleiding heb je sneller resultaat dan bij een online cursus die voor veel mensen tegelijk is gemaakt. Jouw begeleiding is maatwerk. Het is dus een nuttige investering.

Maar wat misschien helpt…

  • Het is mogelijk om in 2 keer te betalen. 
  • Check bij je werkgever of dit programma binnen het opleidingsbudget valt.

Dat zou ik zeker even onderzoeken, want veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar. 

Elke week mag je een A4-tekst opsturen waar je feedback op krijgt. 

 Je mag zelf weten wat voor teksten dit zijn. Het kunnen teksten zijn die je al eerder hebt geschreven, of die je wil publiceren maar eerst nog door mij wil laten checken. Het kunnen ook teksten zijn die horen bij de schrijfopdrachten uit de online cursus.

Het programma duurt 6 maanden.

Dat kan zeker. Dat kan via de coach-afspraken, op de live-coachingdag of tussendoor. Als je ergens niet uitkomt, mag je me altijd een berichtje sturen. En we hebben natuurlijk om de week contact over de feedbackteksten.

Dat hangt er vanaf. Voor een deel staat het al vast: we hebben een startgesprek, live-coachingdag en nog 2 extra coach-afspraken. Die laatste duren tussen de 30 en 60 minuten. Verder verschilt het per persoon hoe veel tijd je kwijt bent aan je teksten. Misschien schrijf je die speciaal voor dit traject en dus voor de feedback. Maar het kan ook zijn dat je ze al klaar hebt liggen.

In een breed publiek zitten allerlei soorten mensen. Jong, oud, man, vrouw, theoretisch opgeleid, praktisch opgeleid: van alles. Gemeentes en provincies hebben een breed publiek. Maar veel zorgorganisaties, verzekeraars, ziekenhuizen en telecombedrijven hebben het ook. En zo zijn er meer organisaties die zich richten op verschillende soorten mensen tegelijk.

Als je schrijft voor een breed publiek richt je je niet op één soort lezer. Daarom schrijf je in begrijpelijke taal. Zodat iedereen je teksten begrijpt en prettig vindt om te lezen.

Stuur een mailtje naar info@vet-simpel.nl en dan help ik je zo goed mogelijk.