Boek mij als spreker over begrijpelijke taal

Boek mij als spreker over begrijpelijke taal

Bak vol inspiratie en bewustwording nodig? Ik kom een lezing geven over begrijpelijke taal. En over de vraag: simpel schrijven, hoe doe je dat in vredesnaam?!

Binnen 1 uur een andere kijk op taal

Wedden dat je na deze lezing wakker bent geschud? Ik laat jullie zien hoe ingewikkeld en wollig veel teksten zijn. En ik laat jullie beseffen waarom het anders moet voor jouw brede doelgroep.

Serieus én luchtig

Begrijpelijke taal heeft te maken met dingen als toegankelijkheid, meedoen in de maatschappij en laaggeletterdheid. Ik zorg voor inspiratie en bewustwording, maar ik hou het wel luchtig. En ik zorg dat er wat te lachen valt.

Voor als een training niks voor jullie is, maar een lezing wél

Een training of traject volgen over begrijpelijke taal? Misschien. Maar dat is nu niet wat jullie zoeken. Een inspirerende aftrap, dat is wat jullie organisatie nodig heeft.

"Silke gaf een verhaal wat je aan het denken zet en uitdaagt simpel te schrijven. Een inspirerend en belangrijk thema waar Silke veel vanaf weet."
Suzanne Veldstra
Communicatieadviseur bij 8KTD (gemeentes Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel)

Gegniffel, 'what-the-fuck'-momenten en een bak aan inspiratie

Gegniffel, 'what-the-fuck'-momenten en een bak aan inspiratie

Jullie schrijven met z'n allen een hoop teksten. Te vaak zitten die vol vaktaal of ouderwetse woorden of is de boodschap ver te zoeken. Daar zijn logische redenen voor, maar het resultaat is hetzelfde.

Tijdens de lezing laat ik jullie zien waarom het anders moet. Via 4 behapbare aanwijzingen leer je zelfs al hóe je begrijpelijk schrijft.

We hebben het over meedoen in de maatschappij, toegankelijkheid en laaggeletterdheid. Serieuze dingen, maar ik zorg dat er ook iets te lachen valt.

Er is gegniffel, interactie, er zijn 'what-the-fuck'-momenten. En een bak inspiratie om weer mee te nemen naar de werkvloer.

Dus wat denk jij... kom ik jullie organisatie binnenkort wakker schudden?

spreker begrijpelijke taal

Lezing over begrijpelijke taal: praktische informatie

Lezing bij jullie bedrijf (incompany): vol inspiratie, interactie en relevante voorbeelden van teksten uit jullie sector.

Gratis mini-werkboek: na de lezing staat er voor alle deelnemers een gratis pdf-bestand klaar. Hierin staan nog eens de 4 aanwijzingen, en een aantal oefeningen.

- De lezing duurt 45-60 minuten
- Onbeperkt aantal deelnemers
- Investering: vanaf 1597,-

PS: Staan jullie te trappen om zelf al aan de slag te gaan met begrijpelijke taal? Volg dan een training of mijn Vet Simpel traject.

Jacques
Coaching review Vet Simpel
Training review Vet Simpel
wilberd

Stop met wollig. Start met heldere communicatie voor jouw doelgroep. Tijd voor actie.

Voor wie?

Voor als je werkt bij een organisatie die toegankelijkheid en begrijpelijke taal belangrijk vindt. Een schrijftraining willen jullie nu niet volgen; een inspirerend startsein zoeken jullie wél.

Voor overheidsinstanties, semi-overheid, zorgorganisaties, woningcoöperaties, energieleveranciers en andere organisaties met 50+ medewerkers en een brede doelgroep.

Jullie schrijven informatieve teksten zonder directe commerciële insteek (geen b2b). Voor alle medewerkers is deze lezing nuttig. Of je nou veel of weinig schrijft.

Inspirerende lezing over begrijpelijke taal in jouw organisatie?

Boek een plekje in mijn agenda. Dan bespreken we of deze lezing past bij jou en je collega’s.