Werk

Tekstschrijver inhuren? Ik leg je uit hoe dat bij Vet Simpel werkt. Je kunt bij mij terecht voor begrijpelijke teksten op taalniveau B1. Ook redigeer ik teksten en geef ik advies. Dat doe ik voor bedrijven en (semi)overheden.

Je kunt Vet Simpel inhuren als tekstschrijver als je begrijpelijke teksten nodig hebt. Ook redigeer ik bestaande, ingewikkelde teksten. Nadat ik met deze stukken aan de slag ben gegaan, begrijpt je publiek je boodschap wél. Ik gebruik namelijk taalniveau B1, het niveau dat de meeste Nederlanders begrijpen. Hieronder vind je mijn diensten nog eens op een rijtje. 

TEKSTEN SCHRIJVEN

Voor begrijpelijke teksten op taalniveau B1 kun je bij mij terecht. Ik schrijf teksten die bondig en eenvoudig zijn, maar níét saai. Nadat ik jouw teksten geschreven heb, is de boodschap van jouw bedrijf of gemeente voor een groot publiek te begrijpen. De moeilijke woorden zijn eruit en de tekst is lekker leesbaar, voor iedereen.

INCOMPANY-WORKSHOPS

Speciaal voor (communicatie)teams geef ik de incompany-workshop 'Schrijven op taalniveau B1'. Werk jij voor een bedrijf dat teksten schrijft voor grote groepen mensen? Wil je leren schrijven op taalniveau B1, maar is een standaard schrijftraining niets voor jou en je collega’s? Dan is deze interactieve workshop iets voor jullie.

REDIGEREN & TEKSTCORRECTIE

Twijfel je over de begrijpelijkheid of leesbaarheid van jouw teksten? Ik pak de teksten aan en maak er lekker te lezen stukken van. Door te redigeren kijk ik naar de schrijfstijl. Tekstcorrectie is de milde variant van redigeren. Hierbij gaat het vooral om het foutloos maken van de tekst. En je raadt het al: alle teksten komen op taalniveau B1.

VET SIMPEL ACADEMIE

Met Vet Simpel Academie help ik mensen begrijpelijke teksten schrijven. Zo kun je de gratis checklist downloaden voor teksten op taalniveau B1. Meer de diepte in kan met het digitale werkboek. Ook geef ik incompany-workshops en lees je handige tips en praktijkvoorbeelden in de blogs op mijn website.

Altijd op taalniveau B1

Wat is taalniveau B1? In ieder geval niet dit: ouderwets taalgebruik, jargon, moeilijke woorden, geen tussenkopjes, onnodig Engels taalgebruik.. Help! Taalniveau B1 is juist begrijpelijk, eenvoudig en leesbaar. Het is het niveau dat de meeste Nederlanders begrijpen. Als ik teksten schrijf of ze redigeer maak ik ze helemaal ‘B1’. 

Tekstschrijver inhuren: voor wie?

Voor bedrijven en (semi)overheden die een breed publiek aanspreken. Een publiek waar dus allerlei soorten mensen in zitten. Daar moet je toegankelijke teksten voor hebben. Ook bedrijven die geen breed publiek hebben, maar wel begrijpelijke, bondige teksten nodig hebben, kunnen Vet Simpel inhuren. Het gaat bijvoorbeeld om teksten voor blogs, brochures, online en offline magazines, social media, brieven en e-mails.