Werk

Teksten in eenvoudig Nederlands nodig? Dan zit je Vet Simpel goed. Ik kan ze voor je schrijven, maar ze ook redigeren. Ook geef ik workshops over begrijpelijk schrijven. Hieronder vind je mijn diensten en mijn opdrachtgevers.

Teksten schrijven

Ik schrijf teksten in eenvoudig Nederlands, die begrijpelijk en lekker leesbaar zijn (maar níét saai!). Vaak schrijf ik op het begrijpelijke taalniveau B1. Nadat ik jouw teksten geschreven heb, komt je boodschap over en heb je de aandacht van je publiek.

Incompany-workshop

Speciaal voor (communicatie)teams geef ik de interactieve incompany-workshop 'Schrijven op taalniveau B1'. Werk jij voor een bedrijf dat teksten schrijft voor een breed publiek? Wil je leren schrijven op taalniveau B1, maar is een standaard schrijftraining niets voor jou en je collega’s? Dan is dit iets voor jullie.

Redigeren & tekstcorrectie

Twijfel je over de begrijpelijkheid of leesbaarheid van jouw teksten? Tijd om ze aan te pakken! Bij redigeren kijk ik naar de schrijfstijl. Ik haal de moeilijke woorden eruit en zorg dat de tekst loopt als een trein. Bij tekstcorrectie maak ik de tekst foutloos.

Vet Simpel Academie

Met de Vet Simpel Academie help ik jou met eenvoudig schrijven. Zo kun je de gratis checklist downloaden voor begrijpelijke teksten. Binnenkort kun je een online cursus volgen. Ook geef ik handige tips en praktijkvoorbeelden in de blogs op mijn website. En natuurlijk is er de incompany-workshop.

Wat voor bedrijven help ik?

Hallo! Ik (Silke Polhuijs) hielp al verschillende soorten bedrijven aan teksten. Van gemeente tot contentmarketingbureau en zorgorganisatie. Hun overeenkomst? Het zijn bedrijven, ondernemers en (semi)overheden die een breed publiek hebben. Een publiek waar allerlei soorten mensen in zitten. Daar heb je toegankelijke teksten voor nodig. Maar ook bedrijven die gewoon begrijpelijke, lekker leesbare teksten nodig hebben, huren mij in. Ik schrijf allerlei soorten teksten, zoals blogs, whitepapers, interviews, (zakelijke) magazines, social media, brieven en e-mails.

Vet Simpel schreef onder andere voor:

Waarom teksten in eenvoudig Nederlands?

Begrijpelijke teksten die lopen als een trein: dát trekt de aandacht. Ik schrijf eenvoudige teksten: bondig, makkelijk en lekker leesbaar. En waarom zou je dat willen? Omdat je met zulke teksten blijft hangen. Van een stoffige tekst wordt jouw publiek niet vrolijk. Pas met een lekker leesbare tekst wek je de interesse van je lezer. Hij voelt zich op z'n gemak, wat voor vertrouwen zorgt. Ook bereik je het doel van je tekst. Wil jij dat ook? Neem dan contact met me op.