fbpx

Sinds een tijdje help ik zorgorganisatie Trajectum met allerlei content. Zo maakte ik  speciale coronacontent, schrijf ik teksten voor de website en social media en schreef ik het jaarverslag 2019.

De coronacontent is een leuk onderdeel om hier uit te lichten, want dat was een mooi en nuttig project. De coronacrisis is voor namelijk iedereen moeilijk, maar sommige groepen mensen vinden het extra lastig om met de situatie om te gaan. Zoals mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB). Zorgorganisatie Trajectum zorgt voor een heleboel LVB-cliënten, die ze graag door de crisis heen wilden slepen. 

Wat voor coronacontent maakte ik?

Sinds de start van de coronacrisis veranderde er een hoop voor cliënten. Sommige dingen mochten niet meer, andere dingen móésten opeens (zoals je handen vaak wassen). Maar ook voor medewerkers was het aanpoten en werd alles anders. Contact houden is dan belangrijk, als werkgever. En andere partijen moesten ook op de hoogte gehouden worden van hoe het er binnen Trajectum aan toe ging. 

Dus maakten we blogs, filmpjes, brieven, socialmediaberichten en nieuwsbrieven. De coronacontent had verschillende doelen. Zoals informeren over nieuwe maatregelen, zorgen voor wat luchtig vermaak of cliënten en medewerkers een hart onder de riem steken. Alles natuurlijk op taalniveau B1, zodat iedere lezer het zou snappen. Soms schreef ik zelfs op een lager niveau dan B1, als de content speciaal voor cliënten was. De ziekenboeg-kaart hieronder is een voorbeeld daarvan.

Als een cliënt van Trajectum corona krijgt, moet hij naar de ziekenboeg. Met deze kaart wordt uitgelegd wat hem dan te wachten staat. Vormgeving: Studio Sien.

Een paar van de blogs uit de serie ‘Alle hens aan dek’ over werken bij Trajectum tijdens de coronacrisis. Klik hier of op de afbeelding om de blogs te lezen.

Wat ik nog meer doe voor Trajectum

Verder help ik Trajectum dus met allerlei soorten content en teksten. Zoals de nieuwsbrief, social media, posters, brieven, blogs en boekjes. Ook schreef ik het jaarverslag van 2019. Trajectum wilde een jaarverslag dat voor iedereen interessant zou zijn, met mooie, open verhalen over hoe 2019 was voor de organisatie. Daarvoor deed ik interviews met medewerkers. Ik werkte deze gesprekken uit tot lekker leesbare teksten.

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven