fbpx

Hallo! Mijn naam is Silke en ik ben dol op begrijpelijke taal.

Ik hou van eenvoudige, lekker leesbare teksten. Die weinig poespas hebben, en toch vlot, inhoudelijk en doelgroepgericht zijn. Door in begrijpelijke taal te schrijven, kun je toegankelijk communiceren en je publiek écht bereiken.

Tijdens mijn werk als tekstschrijver ontdekte ik dat begrijpelijk schrijven voor veel bedrijven… heel onbegrijpelijk is. Ze wíllen wel eenvoudiger schrijven, maar hoe? Dat weten bedrijven en organisaties vaak niet. Dus besloot ik ze daarmee te helpen.

Ik ben dus niet alleen tekstschrijver, maar ook schrijfcoach. Met Vet Simpel schrijf ik begrijpelijke teksten voor organisaties. En met de Vet Simpel Academie leer ik communicatieprofessionals, (web)redacteuren, ambtenaren en anderen hoe ze dit zélf doen. Daar word ik gewoon heel enthousiast van.
Begrijpelijk schrijven

Hoe het allemaal begon.

Als tekstschrijver heb ik begrijpelijk schrijven altijd het leukst gevonden aan mijn vak. Ingewikkelde teksten omtoveren tot lekker leesbare stukken in ‘gewone taal’: dat vind ik een mooie puzzel.

Met een diploma journalistiek op zak werkte ik onder andere in de contentmarketing, de televisiewereld en de journalistiek. Steeds vaker wisten werkgevers, en later opdrachtgevers, mij te vinden als ze een tekst nodig hadden die vlot en eenvoudig was. Ik schrijf namelijk zoveel mogelijk zoals ik praat. En dat valt op.

In 2019 besloot ik vanaf toen alléén nog maar begrijpelijke, lekkere teksten te schrijven. Vet Simpel werd geboren! Met Vet Simpel werkte ik onder andere voor de gemeente Zwolle, zorgorganisatie Trajectum, het Amphia ziekenhuis en de gemeente Lingewaard.

In 2020 startte ik met de Vet Simpel Academie. Via cursussen en incompany trainingen leer ik anderen hoe ze hun publiek bereiken met begrijpelijke taal.

Begrijpelijk schrijven:
dat kan jij ook!

Wil jij eenvoudige, lekker leesbare teksten schrijven? En kun je wel wat tips gebruiken? Download dan de gratis checklist die je richtlijnen geeft voor een begrijpelijke tekst. Aan de slag!

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven