Mijn missie? Begrijpelijke taal de norm maken.

Hai, ik ben Silke. 32, uit Zwolle, met het allerleukste kind en vooruit, ook de allerleukste man. Al een aantal jaar ben ik schrijfcoach, maar daarvóór was ik tekstschrijver. Toen ik dat werk deed, groeide mijn liefde voor begrijpelijke taal. Ik merkte namelijk wat deze manier van communiceren voor organisaties doet. Wat het ze oplevert.
Maar ik wist ook: simpel schrijven is allesbehalve simpel. Je moet er anders voor gaan denken. Pas dan komen de schrijftrucs en schrijfwijzers aan bod.

Ik ontdekte dat veel organisaties wel begrijpelijk wíllen schrijven, maar niet weten hoe. Dus besloot ik schrijfcoach te worden. Het is nu mijn missie om begrijpelijke taal de norm te maken. Want met heldere, duidelijke communicatie bereik je je doelgroep pas écht.

Wil je mij beter leren kennen? Luister dan naar de Vet Simpel podcast of volg me op LinkedIn (klik op de knop ‘Volgen’).

Silke Polhuijs
silke polhuijs

Weet je wat ik erg vind?

Er zijn mensen die niet begrijpen waarom hun energierekening opeens zo hoog is. En waar ze hulp kunnen zoeken. 

Er zijn mensen die niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp bij schulden. Of die denken: die hulp is niet voor mij. Die niet weten dat hun zoontje niet gek is, maar zorg nodig heeft. Of die enorm geholpen zijn met een traplift. Maar hoe ze die moeten aanvragen? Hou maar op.

Er zijn mensen die in een draaikolk van ellende zitten. En die niet weten hoe ze eruit komen.

In al deze gevallen is taal levensveranderend. Begrijpelijke taal, om precies te zijn. Iedereen zou moeten kunnen meedoen in de maatschappij. Maar zoiets #&*!@ belangrijks als begrijpelijke taal is op veel plekken niet op orde.

Dat wil ik veranderen. Heldere, duidelijke, toegankelijke taal: dat moet de norm worden.

Dus stuur me een bericht als je staat voor inclusie. En toegankelijkheid. We kunnen zoveel mensen helpen. Simpelweg door begrijpelijke taal.

Via mijn podcast leer je me beter kennen: