Hallo! Mijn naam is Silke en ik ben dol op begrijpelijke taal.

Ik hou van eenvoudige teksten. Die ook professioneel, doelgroepgericht en goed zijn.

Tijdens mijn werk als tekstschrijver ontdekte ik dat begrijpelijk schrijven voor veel organisaties… onbegrijpelijk is. 

Ze wíllen wel simpel schrijven, maar hoe? Dat is voor veel mensen lastiger dan het lijkt. Dus besloot ik communicatieprofessionals daarmee te helpen.

Wil je mij beter leren kennen? Luister dan naar mijn Vet Simpel podcast, lees mijn blogs of voeg me toe op LinkedIn.

Silke Polhuijs
Silke Polhuijs

Hoe het allemaal begon.

Begrijpelijk schrijven heb ik altijd het leukst gevonden aan mijn vak. Dat was al zo toen ik als freelance tekstschrijver werkte. Ik specialiseerde me in toegankelijke, lekker leesbare teksten.

De liefde voor eenvoudige taal werd groter en groter. Ik merkte ook wat deze nieuwe manier van communiceren doet voor organisaties. Wat het ze oplevert.

Maar ik wist ook: simpel schrijven is allesbehalve simpel. Je moet er anders voor gaan denken. Pas dan komen de schrijftrucs en schrijfwijzers aan bod.

Toen ik ontdekte dat veel organisaties wel begrijpelijk wíllen schrijven, maar niet weten hoe, besloot ik het roer om te gooien. Ik werd schrijfcoach. Nu doe ik wat ik het liefste doe: organisaties helpen verbinding te maken met hun brede publiek. Simpelweg via begrijpelijke taal.

Begrijpelijk schrijven: dat kan jij ook!

Toegankelijke teksten maken het verschil voor jouw organisatie.  Met mijn training Begrijpelijk Schrijven zorg ik ervoor dat jij en je collega’s verbinding krijgen met jullie doelgroep, simpelweg via begrijpelijke taal. Daardoor bereik je eindelijk het doel van je teksten.