fbpx

Mijn naam is Silke Polhuijs en ik wil laten zien hoe belangrijk begrijpelijk schrijven is.

Ik ben gek op eenvoudige, lekker leesbare teksten. Die weinig poespas hebben, en toch vlot, inhoudelijk en doelgroepgericht zijn. Door in begrijpelijke taal te schrijven, kun je toegankelijk communiceren en je publiek écht bereiken.

Met Vet Simpel schrijf ik begrijpelijke teksten voor organisaties. En met de Vet Simpel Academie leer ik communicatieprofessionals, redacteuren, uitvoerend ambtenaren en anderen hoe ze dit zélf doen. Daar word ik gewoon heel enthousiast van.

Silke Polhuijs, tekstschrijver begrijpelijke taal
Silke Polhuijs, tekstschrijver begrijpelijke taal

Hoe het allemaal begon.

Als tekstschrijver heb ik begrijpelijk schrijven altijd het leukst gevonden aan mijn vak. Ingewikkelde teksten omtoveren tot lekker leesbare stukken in ‘gewone taal’: dat vind ik een mooie puzzel. 

Met een diploma journalistiek op zak werkte ik onder andere in de contentmarketing, de televisiewereld en de journalistiek. Steeds vaker wisten werkgevers, en later opdrachtgevers, mij te vinden als ze een tekst nodig hadden die vlot en eenvoudig was. Ik schrijf namelijk zoveel mogelijk zoals ik praat. En dat valt op. 

In 2019 besloot ik vanaf toen alléén nog maar begrijpelijke, lekkere teksten te schrijven. Vet Simpel werd geboren!

Met Vet Simpel werkte ik onder andere al voor de gemeente Zwolle, zorgorganisatie Trajectum, contentmarketingbureaus en de gemeente Lingewaard.

Begrijpelijk schrijven:
dat kan jij ook!

Wil jij eenvoudige, lekker leesbare teksten schrijven? En kun je wel wat tips gebruiken? Download dan de gratis checklist die je richtlijnen geeft voor het schrijven van een begrijpelijke tekst. Aan de slag!

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist: