Hallo! Mijn naam is Silke en ik ben dol op begrijpelijke taal.

Ik hou van eenvoudige teksten. Die ook professioneel, doelgroepgericht en goed zijn.

Tijdens mijn werk als tekstschrijver ontdekte ik dat begrijpelijk schrijven voor veel organisaties… heel onbegrijpelijk is. 

Ze wíllen wel eenvoudiger schrijven, maar hoe? Dat blijkt voor veel mensen lastiger dan het klinkt. Dus besloot ik ze daarmee te helpen.

Wil je mij beter leren kennen? Luister dan naar mijn Vet Simpel podcast, lees mijn blogs of voeg me toe op LinkedIn.

Silke Polhuijs
Silke Polhuijs

Hoe het allemaal begon.

Als tekstschrijver heb ik begrijpelijk schrijven altijd het leukst gevonden aan mijn vak. Stijve teksten omtoveren tot lekker leesbare stukken: een mooie puzzel.

Klusjes uitleggen

Mijn liefde voor begrijpelijk schrijven ontstond toen ik werkte bij het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin. Daar schreef ik werkbeschrijvingen voor de website. Mijn uitdaging: de mensen thuis uitleggen hoe ze die prachtige bouwwerken op tv zélf konden maken. Ook de mensen die nog nooit een hamer hadden vastgehouden…

Toegankelijk en vlot

Werkgevers en opdrachtgevers wisten mij daarna steeds vaker te vinden als ze een toegankelijke, vlotte tekst nodig hadden. Daarom besloot ik alléén nog maar eenvoudige teksten te schrijven. Vet Simpel werd geboren!

Mijn opdrachtgevers zijn onder andere gemeente Zwolle, Erasmus MC, gemeente Hilvarenbeek, Amphia ziekenhuis, zorgorganisatie Trajectum en gemeente Hollands Kroon.

Begrijpelijk schrijven: dat kan jij ook!

Toegankelijke teksten maken het verschil voor jouw organisatie.  Met mijn training Begrijpelijk Schrijven zorg ik ervoor dat jij en je collega’s verbinding krijgen met jullie doelgroep, simpelweg via begrijpelijke taal. Daardoor bereik je eindelijk het doel van je teksten.