Hallo! Ik ben Silke. Mijn missie? Begrijpelijke taal de norm maken.

Waarom wollig schrijven als je daarmee je publiek niet bereikt? 

Begrijpelijke taal heeft een belangrijke functie. En ik ben er gek op. Het opent deuren, levert meer resultaat op voor organisaties en kom op… het is ook een stuk leuker, toch? Dan die stoffige, onduidelijke taal?

Tijdens mijn werk als tekstschrijver ontdekte ik dat begrijpelijk schrijven voor veel organisaties… onbegrijpelijk is. 

Ze wíllen wel simpel schrijven, maar hoe? Dat is voor veel mensen lastiger dan het lijkt. Dus besloot ik communicatieprofessionals daarmee te helpen. Sterker nog: ik zie het als mijn missie om begrijpelijke taal de norm te maken. 

Organisaties met een breed publiek en informatieve teksten kúnnen niet anders dan begrijpelijk schrijven. Ze daarbij helpen maakt me razend enthousiast.

Wil je mij beter leren kennen? Luister dan naar mijn Vet Simpel podcast, lees mijn blogs of volg me op LinkedIn (klik op de knop ‘Volgen’).

Silke Polhuijs

Luister naar mij op NPO Radio 1

Wollige taal: afschaffen of niet? Ik sprak erover bij NPO Radio 1, in het programma Villa VdB.

silke polhuijs

Hoe het allemaal begon.

Toen ik als freelance tekstschrijver werkte, vond ik begrijpelijk schrijven al het leukste aan mijn vak. Ik specialiseerde me in toegankelijke, lekker leesbare teksten.

De liefde voor eenvoudige taal werd groter. Ik merkte ook wat deze nieuwe manier van communiceren doet voor organisaties. Wat het ze oplevert.

Maar ik wist ook: simpel schrijven is allesbehalve simpel. Je moet er anders voor gaan denken. Pas dan komen de schrijftrucs en schrijfwijzers aan bod.

Toen ik ontdekte dat veel organisaties wel begrijpelijk wíllen schrijven, maar niet weten hoe, besloot ik het roer om te gooien. Ik werd schrijfcoach. Nu doe ik wat ik het liefste doe: organisaties helpen verbinding te maken met hun brede publiek. Simpelweg via begrijpelijke taal.

Begrijpelijk schrijven: dat kan jij ook!

Toegankelijke teksten maken het verschil voor jouw organisatie.  Met mijn training Begrijpelijk Schrijven zorg ik ervoor dat jij en je collega’s verbinding krijgen met jullie doelgroep, simpelweg via begrijpelijke taal. Daardoor bereik je eindelijk het doel van je teksten.