Over mij

Hallo!

Silke Polhuijs, tekstschrijver taalniveau B1

Na jaren van schrijven voor van alles en nog wat, weet ik nu wat ik het allerliefste doe. Namelijk: als tekstschrijver op taalniveau B1 teksten schrijven die iedereen begrijpt (naast schrijven voor kinderen, dan.). Teksten redigeren en workshops geven doe ik ook graag.

Waarom doe ik dit werk zo graag?

Waarom vind ik taalniveau B1 zo interessant? Dat zit zo: ik vind het leuk om een ingewikkeld onderwerp begrijpelijk te maken voor iedereen. Want een makkelijke tekst leest toch het lekkerst? Ook vind ik het heerlijk om teksten te redigeren, en ze om te toveren tot eenvoudige stukken. Een uitdagende puzzel.

Met mijn werk als tekstschrijver op taalniveau B1 heb ik het doel iéder onderwerp begrijpelijk te maken voor welke Nederlander dan ook. En om (semi)overheden en bedrijven te helpen hun boodschap over te brengen aan hun brede publiek. Tsja, daar word ik gewoon heel enthousiast van. 

Tekstschrijver taalniveau B1 – het begin

Mijn eerste klus als begrijpelijke-teksten-schrijver deed ik bij de gemeente Zwolle. Ik redigeerde meer dan 150 van hun teksten, rekening houdend met taalniveau B1. Een intensief en heel leuk project. Bekijk voor andere klussen mijn portfolio.

Mijn eerdere werkervaring

Met mijn andere bedrijf Vette Teksten schrijf ik teksten voor kinderen. Daarnaast heb ik van alles gedaan op het gebied van schrijven, social media en marketing. Je vindt het op mijn LinkedIn.

Taalniveau B1 teksten nodig? Tekstschrijver Silke Polhuijs schrijft begrijpelijke teksten op taalniveau B1

Download de gratis checklist

Wil jij teksten schrijven op taalniveau B1? En kun je wel wat tips gebruiken? Een tekst schrijven op taalniveau B1 die (bijna) iedere Nederlander snapt, kan namelijk best tegenvallen. Download daarom de gratis checklist die je richtlijnen geeft voor het schrijven van een begrijpelijke tekst. Aan de slag!