Incompany-workshop Schrijven op taalniveau B1

Aan de slag met begrijpelijk schrijven

Workshop B1-schrijven – speciaal voor teams

Werk jij voor een bedrijf dat teksten schrijft voor grote groepen mensen? Wil je leren schrijven op taalniveau B1, het niveau dat de meeste Nederlanders begrijpen? Maar is een standaard schrijftraining niets voor jou en je collega’s? Dan is deze workshop, speciaal voor (communicatie)teams, iets voor jullie. 

Wat leer je?

Tijdens deze interactieve workshop leer je begrijpelijke teksten schrijven op taalniveau B1. Teksten die iédereen uit jouw publiek begrijpt. Je leert korte, eenvoudige (en goede!) brieven, e-mails of informatieve webteksten schrijven. Klantgericht en in begrijpelijke taal. Je leert hoe je ingewikkelde dingen uitlegt aan ‘gewone’ mensen, zonder dat je de boodschap van de tekst verliest. Na deze workshop schrijf jij helemaal ‘B1’. 

Programmaonderdelen

Kennis

  • Wat zijn de verschillende taalniveaus? En wat is taalniveau B1?
  • Klantgericht schrijven: wat heeft taalniveau B1 daarmee te maken?
  • Checklist: kenmerken van een B1-tekst
  • Hoe leg je ingewikkelde dingen uit in eenvoudige taal?

Opdrachten

  • Aan de slag: een ingewikkelde alinea ombouwen tot B1-tekst
  • Begrijpelijk én onbegrijpelijk taalgebruik herkennen in de media
  • Synoniemencheck: jargon voorkomen en synoniemen kiezen


Inhoudelijk Inspirerend ✓ Praktisch Energiek


Wat is een incompany-workshop?

Een incompany-workshop is een mix tussen een incompanytraining en een workshop. ‘Incompany’ staat voor het feit dat je de workshop samen met je collega’s volgt, bij jullie op kantoor. Jullie werken bij hetzelfde bedrijf, wat het makkelijk maakt om bepaalde casussen te bespreken. ‘Workshop’ staat voor het interactieve. Centraal staat kennisdeling, maar daarnaast ga je door middel van opdrachten aan de slag met begrijpelijk schrijven. Zelf ben ik gek op een beetje ‘reuring’: kennis blijft het beste hangen als je de inhoud zélf ervaart.

Ja, boek de incompany-workshop Schrijven op taalniveau B1! 

De incompany-workshop Schrijven op taalniveau B1 boeken voor jouw team? Neem contact met mij op of druk op onderstaande knop en we bespreken de datum en verdere details. 

Praktische informatie

LET OP: Workshop online of op afstand volgen i.v.m. corona? Vraag naar de mogelijkheden.

Voor wie?
Bedrijven en (semi)overheden – werknemers die teksten schrijven, zoals communicatieprofessionals, redacteuren, tekstschrijvers en marketeers

Aantal deelnemers
Minimaal 5, maximaal 15

Duur
3 uur

Locatie
Bij jullie op kantoor, of een andere plek die jullie geregeld hebben 

Benodigdheden
Ik regel het lesmateriaal, jullie regelen de ruimte, de catering, (eigen) laptops en een beamer + aansluiting, en wifi.

Kosten
€ 750 (excl. btw)

Optioneel: persoonlijke feedback in de praktijk
Nazorg in de vorm van feedback op teksten. Iedere deelnemer stuurt mij binnen 4 weken na de workshop een een B1-tekst (maximaal 1 A4) die hij of zij in de praktijk of als oefening heeft geschreven. Deze tekst lees ik, redigeer ik waar nodig en ik geef een kort advies. € 40 per deelnemer (excl. btw)

Alvast voorbereiden? Download de gratis checklist

Wil je alvast oefenen voordat je de workshop bij me volgt? Download dan de gratis checklist die je richtlijnen geeft voor het schrijven van een begrijpelijke tekst. Aan de slag!