fbpx

Aan de slag met begrijpelijk schrijven, samen met jullie (communicatie)team.

Met de incompany training ‘Begrijpelijk schrijven’ leren jullie als collega’s hoe je een boodschap overbrengt in ‘gewone’ taal. We kijken specifiek naar de teksten van jullie bedrijf. Met quizzes, opdrachten en waardevolle lessen. 

Leer begrijpelijk schrijven bij de Vet Simpel Academie.

Jullie publiek écht aanspreken? Daar worstelen jullie mee.

Als leden van een (communicatie)team schrijven jullie regelmatig voor jullie publiek. Maar dat gaat niet altijd even soepel. Hoe graag jullie er ook toegankelijke teksten van willen maken, het kraakt aan alle kanten. 

Jullie kunnen een aardig woordje schrijven, daar ligt het niet aan. Maar echt lekkere teksten schrijven, die precies passen bij jullie publiek, dat blijkt lastig. Zonde, want met een aantal aanpassingen zet je al een hele andere toon. 

Het mag vlotter en eenvoudiger, maar jullie weten niet hoe.

Sommige dingen kún je gewoon niet op een begrijpelijke manier uitleggen, denken jullie vaak. Jullie bedrijf heeft nou eenmaal een heleboel (ingewikkelde) woorden nodig. Want wat nou als jullie minder professioneel overkomen?

Iédereen kan leren begrijpelijk te schrijven.

Tijdens deze interactieve training leer je begrijpelijke teksten schrijft die lekker leesbaar zijn. Teksten die iédereen uit jouw publiek begrijpt. Je leert korte, eenvoudige (en goede!) brieven, e-mails of informatieve webteksten schrijven. Klantgericht en in begrijpelijke taal. Weg met jargon, wollige taal en lappen tekst die de boodschap niet overbrengen.

Praktische informatie.

Voor wie?

Teams met collega's (van hetzelfde bedrijf). Werknemers die teksten schrijven, zoals communicatieprofessionals, tekstschrijvers, (web)redacteuren en marketeers.​

Aantal deelnemers

Minimaal 5, maximaal 15.

Hoelang duurt het?

Bij offline: 4 uur, met een pauze. Bij online: een aantal losse sessies (van 1 of 2 uur) om gefocust te blijven, het liefst op verschillende dagen.

Nodig

Ik regel het lesmateriaal, jullie regelen de ruimte, de eventuele koffie/thee/catering, laptops, een beamer + aansluiting, en wifi.

Optioneel: nazorg en feedback

Nazorg in de vorm van feedback op teksten. Deelnemers sturen mij binnen 4 weken na de training een tekst (maximaal 1 A4) die hij of zij in de praktijk of als oefening heeft geschreven. Deze tekst redigeer ik, en ik geef kort advies. € 40 per deelnemer (excl. btw)

Kosten

€ 997 exclusief btw.

Speciaal voor jullie bedrijf

Van tevoren stuur ik een checklist op, bestudeer ik jullie teksten en kunnen jullie laten weten waar jullie tegenaan lopen.

Inspirerend

Na deze training ben je hopelijk enthousiast over begrijpelijk schrijven en kan je niet wachten dit toe te passen op teksten voor jullie bedrijf.

Praktisch

Nieuwe dingen leren staat centraal in de training, maar via opdrachten ga je zelf ook aan de slag. Zo blijft de kennis het beste hangen.

Jullie vragen beantwoord

Deze workshop is bedoeld voor teams, dus collega’s van hetzelfde bedrijf. Het lesmateriaal is gericht op communicatiemedewerkers of mensen die bezig zijn met de communicatie of teksten van een bedrijf.

Ook is de workshop vooral handig als je een breed publiek hebt. Dat is een publiek met allerlei soorten mensen erin. Je gaat leren hoe je begrijpelijk schrijft, op een manier dat allerlei soorten mensen het begrijpen.

Heeft jullie bedrijf een specifiekere doelgroep? Dan is de workshop alsnog interessant. Ook dan leer je hoe je toegankelijke, lekker leesbare teksten schrijft die passen bij jouw publiek.

Ja, dat kan. Stuur me een mailtje op info@vet-simpel.nl en dan bespreken we de mogelijkheden.

Dat hoeft niet, maar het mag wel. 

Van tevoren stuur ik jullie een checklist op die jullie alvast kunnen bestuderen. Ook mogen jullie mij van tevoren al laten weten waar jullie tegenaan lopen. Verder bestudeer ik jullie teksten (als jullie hiervoor suggesties hebben, mogen jullie dit opsturen, anders bekijk ik bijvoorbeeld de website). Zo pas ik de training aan op jullie bedrijf. 

Ja en nee.

Het is wel handig als je al een aardig woordje kan schrijven en dit ook voor je werk doet. Je herkent dan de ‘problemen’ die in de training voorbijkomen, dus de dingen waar tekstschrijvers tegenaan lopen. Ook pak je de tips sneller op. 

Toch hoef je geen sterschrijver te zijn. Iedereen kan leren begrijpelijk te schrijven. Begrijpelijk schrijven is ook makkelijker te leren dan zakelijk schrijven voor een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld.

Ja, aan de slag met het team!

Willen jullie leren toegankelijke, lekker leesbare teksten te schrijven voor jullie bedrijf? Neem dan contact met mij op om de training te boeken. De mogelijkheden bespreken voor een offline of online training? Ook daarvoor kun je contact met mij opnemen.

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist: