Ontdek wat begrijpelijke taal jouw organisatie oplevert.

Begrijpelijke taal kan veel voor jouw organisatie doen. Denk aan een betrokken publiek en meer omzet. Samen een plan maken voor jouw bedrijf? Plan dan een Vet Simpel gesprek in mijn agenda. Het is gratis en je zit nergens aan vast.

Wil je meer weten over begrijpelijk schrijven en hoe je dit voor jouw bedrijf kunt inzetten? Wil je weten welke kansen er voor je liggen op het gebied van tekst? Dan is dit gesprek iets voor jou.

Dit gesprek is geschikt voor jou als je:

Communicatieprofessional, (web)redacteur, ambtenaar of iemand anders bent die schrijft voor een breed publiek. Of schrijft voor een minder breed publiek maar toch heerlijk heldere teksten wil;

Meer betrokkenheid of omzet wil, simpelweg via begrijpelijke taal;

Bereid bent om het ECHT anders aan te pakken;

Begrijpelijke taal wil inzetten voor jouw organisatie, maar nog niet weet hoe je dit wil doen (training, coaching of uitbesteden).

Kies hieronder een datum en tijdstip:

In dit gesprek bespreken we:

Met welk plan je de teksten van jouw bedrijf toegankelijker kunt maken, zodat jij via begrijpelijke taal verbinding maakt met je publiek;

Wat jouw situatie nu is en waar je naartoe wil;

Of en hoe ik jou daarbij kan helpen.

Wie ben ik?

In de afgelopen jaren werkte ik onder andere in de (content)marketing, televisiewereld en journalistiek. Zo werkte ik bij het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin, waar ik werkbeschrijvingen voor de website schreef. Hier ontstond mijn liefde voor begrijpelijke taal. Mijn uitdaging: de mensen thuis uitleggen hoe ze die prachtige bouwwerken op tv zélf konden maken. Ook de mensen die nog nooit een hamer hadden vastgehouden…

Werkgevers en opdrachtgevers wisten daarna mij steeds vaker te vinden als er iets ingewikkelds op een makkelijke manier moest worden uitgelegd. Daarom besloot ik alléén nog maar eenvoudige teksten te schrijven. Vet Simpel werd geboren!

Mijn opdrachtgevers zijn onder andere gemeente Zwolle, gemeente Hilvarenbeek, Amphia ziekenhuis, zorgorganisatie Trajectum, gemeente Lingewaard, The Tender Company en gemeente Hollands Kroon.

Communicatieprofessionals laten zien wat ze bereiken met begrijpelijke taal: dat is wat ik het allerliefste doe. Hoe kan ik jouw organisatie helpen?

Dit zeggen klanten over mij:

Over mijn training Begrijpelijk schrijven
“Door de training ben ik bewuster gaan schrijven en denk ik na voor wie ik schrijf"
Vanuit mijn werk ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan de training van Silke.  Ik dacht dat ik helder schreef in begrijpelijke taal. Door de training ben ik gaan inzien dat ik vaak nog woorden gebruik die niet bij iedereen bekend zijn (vaktaal) en dat deze voor onduidelijkheid zorgen.

Door de training ben ik bewuster gaan schrijven en denk ik goed na voor wie ik schrijf. Mijn teksten zijn een stuk korter en duidelijker. Ik ben gaan inzien dat ‘simpel’ schrijven niet hoeft te betekenen dat mijn teksten onprofessioneel zijn. Ik dacht altijd dat korte teksten niet zorgvuldig zijn en te direct overkomen bij mensen. Maar nu weet ik dat dat niet helemaal niet hoeft. Ook korte en eenvoudige teksten kunnen netjes en klantvriendelijk zijn.

Ook attendeer ik mijn collega’s op teksten als ik vind dat deze niet duidelijk zijn. Door elkaar te blijven aanspreken hoop ik dat wij als organisatie duidelijk en simpel gaan schrijven. De training werd door Silke digitaal gegeven. Oefeningen en theorie liepen door elkaar waardoor ik de training als afwisselend heb ervaren. De training sloot aan bij onze behoefte. Dank je wel Silke!”
Barbara Manders
Zorgregisseur bij de gemeente Hilvarenbeek
Over mijn werk voor Erasmus MC
"Silke heeft ervoor gezorgd dat ook niet-ingewijden de teksten kunnen begrijpen"
“Ik ben bezig geweest met het schrijven van informatiematerialen voor (potentiële) deelnemers aan een screeningsstudie. Echter waren de teksten te ingewikkeld en niet op B1 niveau Nederlands geschreven. Hiervoor heb ik hulp van Silke ingeschakeld.

Silke heeft ervoor gezorgd dat de teksten veel begrijpelijker werden, iets wat ik zelf niet in zo’n korte tijdsspanne had gekund. Silke heeft me ook geholpen met het goed structureren van de teksten en het aanbrengen van begrijpelijke koppen. De uitleg van de studie is, zelfs voor ingewijden, af en toe ingewikkeld, en Silke heeft ervoor kunnen zorgen dat ook niet-ingewijden de teksten kunnen begrijpen.

Silke is makkelijk benaderbaar, komt haar afspraken na, en werkt nauwkeurig en snel. Het was fijn om te kunnen sparren over de dingen waar ik tegenaan liep, en dat ze tegenvragen stelde, zodat we uiteindelijk samen op de best mogelijke versie van de informatiematerialen zijn gekomen.

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat, waarbij er sommige zinnen zijn ‘herschreven’ waar ik zelf echt niet op gekomen was.
Silke kan op een professionele wijze de teksten omschrijven, waarbij ze niet uit het oog raakt dat de teksten niet kinderachtig over mogen komen.”
Emilie Breekveldt
Junior onderzoeker bij het Erasmus MC
Over mijn 1-op-1-coaching
“In de 3 maanden met Silke ben ik mij bewuster geworden van mijn taalgebruik”
"Ik heb Silke gevraagd mij te begeleiden, vooral bij het verbeteren van mijn persberichten. Ik zit in een politieke omgeving. Dat maakt het vaak moeilijk in B1 uit te leggen wat een besluit betekent voor inwoners.

Ik had al eens een training gedaan. Maar van 1 training van 4 uurtjes had ik niet het idee dat het mijn probleem wegnam. Tijdens het 1-op-1-programma heb je veel vaker een discussie over hoe je iets moet schrijven. Ik dacht heel vaak bij de opmerkingen van Silke “Ja duh, waarom kom ik daar zelf niet op”. Daar heb ik veel aan gehad in de persberichten daarna. En eigenlijk ging het veel breder dan dat. De teksten op de website en social media knappen er ook goed van op.

Het herhalen en de discussie aangaan vond ik erg prettig. Het zet je op scherp en laat je ook zien hoe een ‘leek’ kijkt naar de communicatie vanuit de politiek.
Ik was mij voor dit traject ervan bewust dat ik helder moest schrijven. Maar mijn valkuil was dat ik vaak dacht dat mensen het wel zouden snappen. Dat is lang niet altijd zo. Dat heb ik nu wel geleerd en ben ik dus ook scherp op.

Ik ben mij in deze 3 maanden bewuster geworden van mijn taalgebruik. Ik ga de komende tijd blijven oefenen om nog makkelijker een tekst uit mijn mouw te schudden. Ik weet zeker dat Silke je dat goed kan aanleren. Heel blij met mijn vooruitgang. Dankjewel Silke!"
Suzanne Bakker
Communicatieadviseur bij gemeenteraad Hollands Kroon
Over mijn training Begrijpelijk schrijven
“Vóór de training had ik moeite met begrijpelijke brieven schrijven"
"Vóór de training had ik moeite met begrijpelijke brieven schrijven, waarbij de inhoud niet verloren gaat (ambtelijke regels). Ik kreeg tijdens de training handige tips. Achteraf mochten we een tekst insturen. De opmerkingen die ik op mijn brief kreeg, daar kan ik wat mee.

In het vervolg ga ik mijn brieven op deze opmerkingen toetsen, zodat ik ze in begrijpelijke taal schrijf. Wel denk ik dat een fysieke training beter is dan een online training, maar dat is wat het is nu.”
Annie Vriens
Financieel medewerkster grondzaken bij de gemeente Hilvarenbeek

Kies jouw eigen moment

Klik op de knop hieronder en kies zelf de datum en het tijdstip waarop je met mij een plan wil maken voor jouw teksten. Ik kijk ernaar uit om je te helpen!