fbpx

Een inspirerende klus voor de gemeente Lingewaard: ik schreef mee aan de speech voor inwoners die een lintje kregen. Deze mensen verdienden natuurlijk een mooi praatje.

Zestien inwoners van de gemeente Lingewaard kregen deze zomer een koninklijk lintje. De ene werkte al tientallen jaren bij de plaatselijke carnavalsvereniging, anderen waren mantelzorger, medewerker bij de kerk of tuinier bij de begraafplaats. En allemaal vrijwillig hè. In juni kregen deze mensen daarom een lintje van de burgemeester.

Ontroerende verhalen

Met een speech praatte de burgemeester deze bijeenkomst aan elkaar. Bij iedere gedecoreerde (persoon die een lintje krijgt) werd verteld wat ‘ie allemaal voor goeds had gedaan voor de gemeente. Van tevoren had ik een selectie gemaakt van de ingezonden verhalen over de gedecoreerden: ik koos de mooiste stukken eruit, herschreef ze en kortte ze in. Kwamen er mooie, grappige of ontroerende uitspraken voorbij van de mensen om hen heen? Dan pikte ik die er natuurlijk uit. Het zorgde voor een mooie speech, al zeg ik het zelf, waarin het beste van deze vrijwilligers naar voren kwam.

In verband met privacy kan ik de speech niet laten lezen. Maar lees vooral even dit leuke nieuwsbericht van De Gelderlander over alle mensen die een lintje kregen (klik op de afbeelding).

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven