fbpx

Leer kort maar krachtig schrijven, zonder de sfeer van je tekst te verliezen. 'MAND!'

Ken jij het beroemde MAND-filmpje? Hierin draait alles om ‘kort maar krachtig’. Net als in de online mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe. Kom tot de kern van je verhaal en schrijf heldere teksten voor jouw publiek. Nooit meer wollige teksten!

Wat je leert tijdens deze online mini-cursus

Wat het nut is van korte, krachtige teksten als je schrijft voor een breed publiek

In 7 stappen jouw tekst 'vermanden', door bijvoorbeeld actief te schrijven en bijwoorden en formele voorzetsels te schrappen

Waarom wollige teksten minder lekker lezen dan vlotte, toegankelijke teksten

Hoe je voorkomt dat je doorslaat met schrappen

Hoe je bestaande teksten van anderen of jezelf redigeert met het MAND-principe

Video's

Met de 3 toegankelijke video's blijft jouw kennis over het MAND-principe goed hangen.

Opdrachten

Ga zelf aan de slag met de opdrachten in het werkboek. Maak jouw eigen teksten kort(er) en krachtig(er).

Checklist

Bij de cursus zit ook een downloadbare checklist in pdf-vorm, met daarin al het geleerde op een rij.

Jouw investering

27
excl. btw
  • 3 video's
  • Werkboek met opdrachten
  • Checklist om te downloaden
  • Toegankelijke toon, praktische tips
  • Op je eigen tempo te volgen, op computer, tablet of smartphone
  • Onbeperkt vragen stellen via e-mail

Dit zeggen cursisten:

Ja, ik doe mee!

Benieuwd hoe jij jouw teksten kan omtoveren tot heldere, lekker leesbare stukken? Meld je snel aan voor de online mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe. Na deze cursus schrijf jij korte en krachtige teksten voor jouw publiek.

Met deze mini-cursus maak je kennis met één van de modules uit de online cursus Begrijpelijk schrijven. Heb je de mini-cursus gevolgd? Dan krijg je natuurlijk korting op de grote cursus. 

Jouw vragen beantwoord

Het MAND-principe is een manier om je teksten kort en krachtig te maken. De naam komt van het beroemde YouTube-filmpje met Meneer Mandje. Het filmpje en de cursus hebben allebei het motto: ‘het kan altijd korter.’

In deze blog lees je meer over het MAND-principe.

De online mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe is het meest geschikt voor communicatieprofessionals, redacteuren en anderen die te maken hebben met schrijven voor een breed publiek (een publiek met veel verschillende mensen erin). Daarnaast kan natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in het schrijven van lekkere, begrijpelijke teksten ‘m volgen. 

Je kunt meedoen als je in loondienst werkt, maar ook als je ondernemer bent.

De cursus bestaat uit een 3 video’s en 1 werkboek met opdrachten. Aan het einde kun je een handige checklist (pdf) downloaden waarin al het geleerde nog eens op een rijtje staat.

Je hoeft niets te downloaden om de cursus te kunnen volgen. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een link waarmee je direct kunt inloggen op een apart gedeelte op deze website. 

Zodra je toegang hebt tot de online academie heb je voor altijd toegang. Je kunt er dus voor kiezen de mini-cursus later nog eens te bekijken.

De mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe is één van de modules uit de grotere cursus Begrijpelijk schrijven. Als je eerst deze MAND-cursus volgt en daarna de cursus Begrijpelijk schrijven, krijg je natuurlijk korting omdat er een dubbeling in zit. In de mini-cursus vind je de kortingscode die je hiervoor kunt gebruiken.

Vragen stellen kan door een mailtje te sturen naar info@vet-simpel.nl. 

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven