Gratis checklist

Wil jij begrijpelijke teksten schrijven op taalniveau B1?

Download nu de gratis checklist

Een tekst schrijven op taalniveau B1 die (bijna) iedere Nederlander snapt, kan best tegenvallen. Je denkt misschien dat mensen jouw woordenschat wel begrijpen, maar vaak is dat niet zo. Jij schrijft en spreekt waarschijnlijk op taalniveau B2. Of een van de andere moeilijke taalniveaus. En dat terwijl het grootste deel van de Nederlanders op taalniveau B1 spreekt. En dus komt je tekst niet over op jouw brede publiek. 

Zonde, want met een paar aanpassingen kan je iédereen bereiken. Dat zit ‘m in makkelijke woorden, maar bijvoorbeeld ook in korte zinnen. Deze checklist helpt je op weg en geeft je de belangrijkste tips voor B1-teksten. Aan de slag!

Dit vind je in de checklist:

  • De basisprincipes van begrijpelijk schrijven
  • Praktische tips voor B1-teksten
  • Handige voorbeeldteksten van bedrijven 

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter. Je ontvangt de checklist dan in je mailbox.

Ik ontvang graag mails met waardevolle content (optioneel)

Misschien ook interessant:

Kun je meer tips gebruiken over begrijpelijk schrijven? Lees dan mijn blog over schrijven op taalniveau B1. Mijn blog over de valkuilen van een simpele tekst kan je ook helpen. Of bekijk de informatie over de verplichte digitoegankelijkheid (waar begrijpelijke teksten ook onder vallen) voor (semi)overheden. Vergeet ook niet te checken welke moeilijke woorden in 1972 prima waren, maar die nu écht niet meer kunnen…
 

Hulp nodig met teksten schrijven?

Heb jij tijd te weinig en ingewikkelde teksten juist teveel? Of heb je jouw boodschap nog niet op papier staan, maar wil je ‘m wel aan je publiek vertellen? Bekijk de pagina over mijn werk en zie wat ik voor je kan doen.

Begrijpelijke teksten op taalniveau B1 schrijven? Dat leer je in deze checklist.