fbpx

Roderick Buikema is ondernemer: facilitair manager om precies te zijn. Hij vroeg me om hem te helpen het bloggen op zijn website op te starten. Ik schreef de eerste blog én bijbehorende socialmedia-berichten.

Zakelijk bloggen is een goede keuze. Je laat ermee zien dat je kennis hebt van je vakgebied, je kunt mogelijke klanten interesseren én het kan je helpen zichtbaarder te zijn in Google. Nouja zeg, wat een voordelen! Dat moet Roderick van Buikema Facilitair Management ook hebben gedacht. Met zijn bedrijf helpt hij organisaties met allerlei facilitaire zaken. En daar wilde hij graag over gaan bloggen.

Blog en social media

Dus gaf ik hem advies over waar je bijvoorbeeld over kunt schrijven en hoe je zo’n artikel opbouwt. Ook schreef ik een eerste blog voor hem. Dat was meer een soort ghostwriting: ik zette de gedachten van Roderick op papier. Paar keer heen en weer mailen en je hebt zo samen een eerste blog geschreven over wat thuiswerken betekent voor facilitair management. Ik maakte er ook wat socialmedia-berichten bij; zo kan hij zijn eerste blog meteen verspreiden in zijn netwerk. Een mooie start voor het zakelijk bloggen.

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven