Vet Simpel Academie

Wil jij weten hoe je in begrijpelijke taal schrijft? Met teksten die lekker leesbaar zijn en lopen als een trein? Bij de Vet Simpel Academie leer je dat op verschillende manieren. En altijd met praktische tips en handige voorbeelden.

Leren schrijven in begrijpelijke taal kan bij de Vet Simpel Academie op allerlei manieren. Thuis in je eentje of juist samen met je team op kantoor (of digitaal!). Download de gratis checklist voor richtlijnen voor begrijpelijk schrijven, boek de interactieve incompany-workshop met je collega’s of ga aan de slag met de online cursus (binnenkort verkrijgbaar!). Wat je ook kiest: je leert teksten schrijven die eenvoudig en pakkend zijn. De Vet Simpel Academie is er voor iedereen die zich bezighoudt met begrijpelijke teksten voor een breed publiek. Denk aan communicatieprofessionals, redacteuren, marketingcommunicatiemedewerkers of uitvoerend ambtenaren.Accounts

Checklist

'Begrijpelijk schrijven'

Gratis

Deze handige checklist geeft je de richtlijnen voor het schrijven van begrijpelijke teksten. Hou de lijst erbij wanneer je een lekker leesbare tekst wil schrijven. Met praktische tips en voorbeelden. 

Online cursus 'Begrijpelijk schrijven' 

Start binnenkort

 


v.a. €147

EARLY-BIRD-INTRODUCTIEKORTING

Wil jij leren hoe je de boodschap van jouw organisatie overbrengt? In deze online cursus leer je hoe je ingewikkelde stukken ombouwt tot eenvoudige, lekkere teksten. 

In de Basiscursus leer je met 8 krachtige modules hoe jij begrijpelijke teksten schrijft. Dat doe je aan de hand van video's, werkboeken, checklists en andere extra's. 

Met de VIP-cursus profiteer je van vele extra's, zoals persoonlijke feedback op 2 van jouw teksten, een extra module, een cadeautje in je brievenbus en handige quizzen. 

Incompany-workshop 'Schrijven op taalniveau B1'

€749

EXCL. BTW

Interactieve workshop voor (communicatie)teams. Hoe vertel je een boodschap in 'gewone' taal? Samen gaan we aan de slag met de teksten van jullie organisatie: hoe kunnen we deze begrijpelijker maken? Workshop voor maximaal 15 deelnemers.

Wat is begrijpelijke taal?

Teksten in begrijpelijke taal zijn voor een groot deel van de Nederlanders te begrijpen. Deze teksten kunnen op taalniveau B1 zitten, maar dat hoeft niet per se. Het belangrijkste is dat met begrijpelijke taal de boodschap meteen duidelijk is. De lezer weet wat hij aan de tekst heeft, want de tekst is op hém gericht. En, niet onbelangrijk: de blog, het artikel of de brochuretekst loopt als een trein. Gewoon een lekkere tekst, dus! Zonder wollige zinnen, ouderwets taalgebruik of moeilijke woorden. Wist je dat toegankelijke, duidelijke teksten zelfs verplicht zijn voor overheidswebsites? Wat mij betreft geldt dat voor álle websites. En andere uitingen. 

Begrijpelijke taal: Silke Polhuijs leert je er alles over.

Over de Vet Simpel Academie

De Vet Simpel Academie hoort bij mijn tekstbedrijf Vet Simpel. En de 'ik' in dit verhaal is Silke Polhuijs. Ik ben tekstschrijver begrijpelijke taal - begrijpelijke teksten zijn mijn specialiteit. Door de jaren heen heb ik veel eenvoudige teksten geschreven. Met die ervaring help ik nu anderen. In het lesmateriaal van de Vet Simpel Academie vind je handige voorbeelden uit de praktijk, tips en achtergrondinformatie. Voor welke manier van leren je ook kiest: ik help jou begrijpelijke (en goede!) teksten schrijven waarmee je de aandacht van je publiek krijgt.