fbpx

Leer zelf begrijpelijk en vlot schrijven met de Vet Simpel Academie.

Hoe vertel je ingewikkelde dingen in gewone taal? Hoe schrijf je kort en krachtig en maak je een eenvoudige tekst? En vooral: hoe worden jouw begrijpelijke teksten ook vlot? Als je begrijpelijk schrijven niet wil uitbesteden maar het zelf wil leren, is de Vet Simpel Academie jouw plek.  

Zodra jij gaat typen, wordt je taalgebruik opeens langdradig en formeel.

Je wil wel eenvoudig schrijven, maar je weet niet hoe. 

Hier loop je tegenaan:

Je valt steeds weer terug op moeilijke woorden, vaktaal en lange zinnen.

Hoe je publiek praat? Wat ze weten? En wat ze wel en niet begrijpen? Je hebt eigenlijk geen idee. Je schrijft dus nogal in het luchtledige.

Je teksten zijn correct, en inhoudelijk zitten ze goed in elkaar. Alleen zijn ze niet helder, en ook niet eenvoudig en toegankelijk.

Je hebt geen idee hoe je sommige dingen eenvoudiger moet opschrijven. En hoe je ingewikkelde dingen moet uitleggen in gewone taal.

Cursus

Tijd om je schrijfstijl om te gooien.

Je wil teksten schrijven die jouw (brede) publiek begrijpt. Die lekker leesbaar zijn. Teksten waarmee je dingen uitlegt in gewone taal. Teksten die jouw publiek écht bereiken – waar werk je anders zo hard voor? 

Jij wil niet meer voor Piet Snot schrijven, maar nadenken over hoe de tekst overkomt op jouw publiek. Schrijven zoals je praat, zonder je professionaliteit te verliezen. Dat leer je met de Vet Simpel Academie. Iédereen kan leren schrijven in begrijpelijke taal. 

Kies jouw manier van leren:

Mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe

Ken jij het beroemde MAND-filmpje? Hierin draait alles om ‘kort maar krachtig’. Net als in de online mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe. Kom tot de kern van je verhaal, schrap en schrijf heldere teksten voor jouw publiek. 
Met video’s, een werkboek en een checklist.

 € 27 

Online cursus Begrijpelijk schrijven

Ga de diepte in met de online cursus Begrijpelijk schrijven. Met video’s, werkboeken en checklists. En bij de VIP-versie vele extra’s, waaronder feedback op jouw teksten. Na de cursus ken jij het recept van een eenvoudige tekst en weet je meer over taalniveaus, de valkuilen van begrijpelijk schrijven en jouw eigen publiek. 

€ 197 – € 397  

Persoonlijke begeleiding: 1-op-1-programma

Ik zorg ervoor dat jij binnen 3 maanden begrijpelijke én steengoede teksten schrijft voor jouw organisatie. Mijn 1-op-1-programma past bij jouw wensen en situatie. Door deze intensieve begeleiding bereik je snel resultaat. Inclusief o.a. iedere week feedback op teksten, coach-afspraken en toegang tot de online cursus.

€ 1997 

Incompany training voor teams

Samen met jouw (communicatie)team leren hoe je een boodschap vertelt in gewone taal? Met deze training leer je alles over begrijpelijk schrijven en kijken we specifiek naar de teksten van jullie bedrijf. Met quizzen, opdrachten en waardevolle lessen. Offline of online. Optioneel: feedback op teksten in de periode na de training.

€ 997  

Tips begrijpelijk schrijven

Over de Vet Simpel Academie

De Vet Simpel Academie hoort bij Vet Simpel, het bedrijf van Silke Polhuijs. Ik (Silke) ben schrijfcoach en tekstschrijver. Ik schrijf begrijpelijke teksten én leer anderen hoe je dit doet.

Ik vind het belangrijk dat leren leuk is. Dat je – natuurlijk – veel nuttige dingen leert, maar ook lekker aan de slag gaat, leert van interessante praktijkvoorbeelden en het op je eigen tempo kunt doen. Dat heb ik allemaal verwerkt in het aanbod van de Vet Simpel Academie.

En voor welke manier van leren je ook kiest: ik help jou begrijpelijke (en lekkere!) teksten schrijven waarmee je de aandacht van je publiek krijgt. Want daar gaat het allemaal om.

Inspirerend

Het lesmateriaal van de Vet Simpel Academie inspireert je om schrijven anders aan te pakken. Je krijgt heldere uitleg en praktische tips en opdrachten.

Persoonlijk

Ik deel inzichten uit de praktijk en geef mijn ongezouten mening over eenvoudige (en formele) taal. Dat geeft de Academie een persoonlijk tintje en zet je aan het denken.

Praktisch

Niet urenlang luisteren naar lange verhalen, maar zélf aan de slag gaan. De tips en opdrachten zijn eenvoudig toe te passen op jouw (schrijf)werk.

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist:

Checklist begrijpelijk schrijven