fbpx

Leer zelf begrijpelijk én lekker schrijven met de Vet Simpel Academie.

Hoe vertel je ingewikkelde dingen in ‘gewone’ taal? Hoe schrijf je kort en krachtig en maak je een eenvoudige tekst? En vooral: hoe worden jouw begrijpelijke teksten ook lékker? Als je begrijpelijk schrijven niet wil uitbesteden maar het zelf wil leren, is de Vet Simpel Academie jouw plek.  

Mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe

Ken jij het beroemde MAND-filmpje? Hierin draait alles om ‘kort maar krachtig’. Net als in de online mini-cursus Helder schrijven met het MAND-principe. Kom tot de kern van je verhaal en schrijf heldere teksten voor jouw publiek. Wanneer moet je schrappen en hoe werkt dat dan?
Met video’s, een werkboek en een checklist.

 € 27 

Online cursus Begrijpelijk schrijven

Ga de diepte in met de online cursus Begrijpelijk schrijven. Met video’s, werkboeken en checklists. En bij de VIP-versie vele extra’s, waaronder feedback op jouw teksten. Aan het einde van de cursus ken jij onder andere het recept van een eenvoudige tekst en weet je meer over taalniveaus, de valkuilen van begrijpelijk schrijven en jouw eigen publiek. 

€ 197 – € 397  

Incompany training voor teams

Samen met jouw (communicatie)team leren hoe je een boodschap overbrengt in ‘gewone’ taal? Met deze training leer je alles over begrijpelijk schrijven en kijken we specifiek naar de teksten van jullie bedrijf. Met quizzen, opdrachten en waardevolle lessen. Op locatie of online te volgen. Optioneel: feedback op teksten in de periode na de training.

€ 997  

Inspirerend

Het lesmateriaal van de Vet Simpel Academie inspireert je om schrijven anders aan te pakken. Je krijgt heldere uitleg en praktische tips en opdrachten.

Persoonlijk

Ik deel inzichten uit de praktijk en geef mijn ongezouten mening over eenvoudige (en formele) taal. Dat geeft de Academie een persoonlijk tintje en zet je aan het denken.

Praktisch

Niet urenlang luisteren naar lange verhalen, maar zélf aan de slag gaan. De tips en opdrachten zijn eenvoudig toe te passen op jouw (schrijf)werk.

Over de Vet Simpel Academie

De Vet Simpel Academie hoort bij mijn tekstbedrijf Vet Simpel. En de ‘ik’ in dit verhaal is Silke Polhuijs. Ik ben tekstschrijver begrijpelijke taal – begrijpelijke teksten zijn mijn specialiteit. Door de jaren heen heb ik veel eenvoudige teksten geschreven. Met die ervaring help ik nu anderen. 

Ik vind het heel belangrijk dat leren leuk is. Dat je – natuurlijk – veel nuttige dingen leert, maar ook lekker aan de slag gaat, leert van interessante praktijkvoorbeelden en het op je eigen tempo kunt doen. Dat heb ik allemaal verwerkt in het aanbod van de Vet Simpel Academie.

En voor welke manier van leren je ook kiest: ik help jou begrijpelijke (en lekkere!) teksten schrijven waarmee je de aandacht van je publiek krijgt. Want daar gaat het allemaal om. 

Klaar met ploeteren op
wollige teksten?

Download de gratis checklist: